Mainoksia

banner

Takkuinen kissa voi olla sairas kissa

Eläinlääkärin vastaanotoilla käy lukuisia takkuisia kissoja vuosittain. Suurin osa on pitkäkarvaisia kissoja, joiden turkki vaatii selvitystä. Pitkäkarvaisia kissoja tulisi harjata päivittäin. Osa kissoista kuitenkin kieltäytyy harjauksesta ja siitä on seurauksena turkin takkuuntuminen. 

Takut muodostavat ihon päälle isojakin paakkuja, joita ei enää harjaamalla pysty selvittämään. Tällainen takkuturkki vaatii eläinlääkärikäyntiä. Eläinlääkärillä kissa rauhoitetaan ja karvat ajellaan karvanleikkurilla. Ilman rauhoitusta isompia takkuja ei voida poistaa, sillä kissan levoton liikkuminen voisi aikaansaada haavoja kissan herkkään ihoon. Isot paakut tulee poistaa, sillä ne aiheuttavat kissalle epämukavaa tunnetta ja iho voi tulehtua paakkujen alla. 

Osalle kissoista tulee takkuja sen vuoksi, että ne eivät enää hoida itseään nuolemalla turkkia. Tällainen kissa on yleensä sairas. Terve kissa hoitaa turkkiaan päivittäin. Mikäli kissasi on kovin takkuinen eikä enää hoida turkkiaan, varaa aika eläinlääkärille terveystarkastukseen.