Mainoksia

banner

Lemmikillä liikaa kiloja?

Lemmikin ylipaino on usein aliarvioitu lemmikin terveydellinen ongelma. Ylipainosta voi seurata useita sairauksia kuten nivelongelmat, sokeritauti ja hengityselinten vaivojen paheneminen.

Lemmikin omistajalla on siis monta hyvää syytä huolehtia siitä, ettei lemmikki kärsi ylipainosta. Kastroidulle ja sterilisoidulle lemmikille kehittyy helposti ylipainoa. Lemmikin ruoka vaihdetaan kevyemmäksi, joko vähentämällä annettavan ruoan määrää, tai vaihtamalla kevyempään ruokavalioon. Huomiota kiinnitetään erityisesti myös makupalojen antamiseen. Liikuntaa lisätään vähitellen ja kohtuudella. Painon putoamista seurataan säännöllisesti. Lemmikin painonhallintaan on kehitetty useita erikoisruokavaliota. Kysy eläinlääkäriltäsi lemmikillesi parhaiten soveltuvasta vaihtoehdosta. Joskus voidaan joutua myös turvautumaan lääkityksiin.