Mainoksia

banner

Kyykäärmeen ja lemmikin kohtaaminen ei ole harvinaisuus

Kesällä auringon lämmöstä kyykäärmeen aktiivisuus lisääntyy ja lemmikin ja kyykäärmeen kohtaaminen ei ole harvinaista. Kyykäärmeen puremat ovat koirilla yleisempiä kuin kissoilla. Kyykäärmeen puremaa ei omistaja välttämättä itse havaitse, sillä käärmeenpureman jäljet ovat pienet pistojälkiä muistuttavat, eikä niitä ole helppo havaita lemmikin karvan joukosta. Joskus omistaja sattuu olemaan paikalla käärmeen yllättäessä ja näkee kyyn purevan lemmikkiään.

Lemmikin turpoava ja kivulias raaja on yleisin kyynpureman ilmenemismuoto. Jos käärme pääsee puremaan lähelle hengitysteitä esim. kaulaan tai kuonoon, voivat seuraukset olla vakavampia. Turpoamisen takia hengitys voi vaikeutua. Tällöin tarvitaan pikaista eläinlääkärinapua. Mikäli omistaja havaitsee kyyn pureman, otetaan yhteyttä eläinlääkäriin. Esimerkiksi kesämökillä lomaillessa olisi jo etukäteen hyvä ottaa selvää alueen eläinlääkäripalveluista ja laittaa numero talteen. Kyykäärmeen pureman hoitona on useimmiten nesteytyshoito. Eläinlääkärisi valitsee tapaukseen soveltuvimman hoitomuodon. Suurin osa lemmikeistä selviytyy kyynpuremasta, etenkin pienet lemmikit ovat kuitenkin vaarassa menehtyä.